KREM NAWILŻAJĄCO BRĄZUJĄCY



Dzisiaj pokaże łatwy przepis na krem nawilżająco brązujący. Jako fazę lipidową wykorzystałem bazę kosmetyczną Lipofazę - Opis.
Zastanawiałem się czy można do lipofazy dodać też inne surowce kosmetyczne nie koniecznie substancje aktywne. Pomyślałem, że spróbuje bo jak krem wyjdzie to w przyszłości będę mógł zrobić różne kremy na podstawie lipofazy z innymi olejami czy surowcami kosmetycznymi.

Składniki:
- 50 g lipofazy
- 1 łyżeczka masła bacuri
- 1 łyżeczka oleju ze słodkich migdałów
- 2 łyżeczki oleju z marchwi

Przygotowanie:

W jednym naczyniu rozpuszczamy lipofazę. Rozgrzewamy ją do 70 stopni C w drugim naczyniu rozpuszczamy masło bacuri. Do lipofazy dolewamy masło bacuri oraz nasze oleje. Zamykamy nasz pojemnik i trzęsiemy około 5 minut aby składniki nam się dobrze połączyły.

Cechy:

Krem świetnie nawilża, ujędrnia oraz natłuszcza skórę dzięki lipofazie. Dodatkowo zmiękcza, łagodzi, wygładza dzięki dodanym olejom. Masło bacuri oraz olej z marchwi dodaje efekt brązowienia. Polecam dla osób chcących w naturalny sposób przedłużyć swoją opaleniznę. Krem można stosować na całe ciało.

Sposób przechowywania:

Krem należy przechowywać w lodówce.

Termin przydatności:

Krem należy zużyć w przeciągu kilku tygodni.

Komentarze

Prześlij komentarz